Van innovatief idee tot interactieve stadskaart

De Beter Bereikbaar Applicatie is ontstaan in samenwerking met de gemeente Breda. Drie jaar geleden schreef de gemeente een verzoek om de stad nóg toegankelijker te maken. Vanuit daar zijn wij gestart met het ontwikkelen van de Beter Bereikbaar Applicatie, met succes. En de rest is geschiedenis.

Ontworpen samen met mensen met een beperking

De BBA staat voor inclusiviteit. Precies daarom is de interactieve kaart ontworpen in samenwerking met mensen met een beperking. Zo is de stad voor écht iedereen toegankelijk.

Wanneer je slecht te been of slechtziend bent bijvoorbeeld, maar ook voor hoogsensitieve mensen. Zo vind je in de kaart gehandicaptenparkeerplaatsen, prikkelarme zones en rolstoelvriendelijke bezienswaardigheden.

VOLGENDE STAP

Eindhoven, Tilburg en Den Bosch

De applicatie is in gemeente Breda een enorm groot succes, wat ertoe heeft geleid dat de applicatie in 2024 ook wordt uitgerold naar andere gemeenten. Zowel in Eindhoven en Tilburg als in Den Bosch. Iedere interactieve kaart wordt per gemeente ontworpen en is aangepast volgens de allerlaatste veranderingen binnen de stad.

Ook jouw stad toegankelijk voor iedereen?

Met onze demo krijg jij direct een beeld van hoe zo’n interactieve kaart er uit ziet én welke features je kan verwachten. Samen werken we aan een inclusiever Nederland.  

Winnaar Living & inclusion Award 2023

Onze applicatie viel ook internationaal goed in de smaak. Wij zijn namelijk winnaar van de Living & Inclusion Award van 2023, uitgereikt aan de gemeente Breda. En dit uit de 400 inzendingen van 63 verschillende landen!

Meer weten over BBA

Ondersteuning

We staan altijd klaar om te helpen. Of je nu vragen hebt, assistentie nodig hebt of gewoon meer wilt leren, ons team staat voor je klaar.

Ervaringen

We leren graag van de ervaringen van de gebruikers en laten ons inspireren door hun ervaringen. We nodigen je uit om je feedback over de BBA met ons te delen.

Ontdek onze kaarten

Verken routes en informatie die rolstoelgebruikers, slechtzienden en anderen met diverse behoeften ondersteunen.